ICD módszerismertető és képzésajánló

Az Integrative Core Dynamics egy testorientált  módszer, amelynek hatékonyságát 2010 óta a Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület (SZOMATO) Kongresszusain, több módszerdemonstrációs műhelyen és 4 napos workshopokon is megtapasztalhattuk. 2011-ben indult az első magyarországi 2+2 éves önismereti képzés.

Pintér László módszerében felhasználja a Core Energetics pszichoterápiás módszerét, a pszichoanalízis tárgykapcsolati és kötődési elméleteit, az “5 ritmus” táncterápiás és meditatív praxist, a Jungi alapokon álló álom- és imaginációs munkát, valamint az integrálpszichológia szemléletét, és mindezeket egy hatékony önismereti és terápiás módszerben ötvözi.

A képzés szerkezete: 1+1 év önismeret, majd további 2 év transzperszonális szintű önismeret és terapeuta-képzés. Elköteleződni csak az első évre kell. Az első két évben azok részvételére is számítunk, akiket elsősorban az önismereti munka érdekel, és nem feltétlenül akarják elvégezni a magasabb szintű képzést.

Integrative Core Dynamics képzés indult 2019 szeptemberben, még lehet csatlakozni!

Érdeklődés, jelentkezés: 
Szemerey Márton (mszemerey@gmail.com)

 

Rövid ízelítő az ICD képzési programjából:

Az ICD -képzés végigvezet a pszicho-spirituális fejlődésünk teljes spektrumán, a születésünktől és korai gyermekkorunktól kezdve a szimbiózis és szeparáció-individuáció szakaszain, a felnőtt koron át az öregedésig.  Tudatosítja a védekezésként használt, ún. testi-lelki “páncél” jelenlétét, amely felnőtt korunkra már szinte hozzánk nőtt, és így megmerevíti kreativitásunkat, kommunikációnkat, kapcsolati életünket. Dolgozunk a testi-lelki páncélunk fellazításán és elengedésén, ezen keresztül felszabadítjuk a blokkolt energia-áramunkat, hogy visszanyerjük az életöröm szabadságát. Végül egy felépített folyamatban felkészítjük magunkat a tudatos öregedésre és a halálra, mintegy átlényegítve életünk ezen állomásait.

Pintér László Horvátországi iskolája (C.I.R.) és a SZOMATO együttműködése következtében a képzés  a SZOMATO képzési rendjéhez kapcsolódik.